Despre noi

 

 

"Doripesco este o afacere de familie dezvoltată cu pasiune și devotament, cu dragoste pentru profesiune și respect pentru natură. Ne-am străduit și am reușit cu succes să îmbinăm producția de pește cu turismul de profil (pescuitul sportiv, birdwatchingul). Datorită începuturilor, creșterea și prelucrarea peștilor reprezintă partea sentimentală a afacerii. În timp, am reușit să ne extindem aria de activitate a companiei spre alte activități cum ar fi turismul, construcțiile, producția de betoane.” (Dorin Crizbășan – Director General)

 

Doripesco este o societate comercială cu capital integral privat înfiinţată în anul 1995, sediul administrativ fiind în localitatea Hălchiu, judeţul Braşov. Continuând activitatea fostei Intreprinderi Piscicole Braşov şi bazându-se pe experienţa de peste 30 de ani a angajaţilor săi, Doripesco a devenit în timp unul dintre cei mai importanţi producători şi procesatori de peşte din ţară. De la înfiinţare şi până în prezent Doripesco şi-a extins activitatea pe domenii conexe activităţii de acvacultură. Astfel, la complexul piscicol de la Vadu Roşu a fost dezvoltată o balastieră care, în timp, s-a transformat într-o puternică divizie de construcţii care susţine sectorul de profil din judeţul Braşov şi nu numai.

 

Complexele piscicole aflate în custodia Doripesco prezintă avantaje deosebite nu doar pentru acvacultură, ci şi pentru turism. Doripesco a dezvoltat trei unităţi de turism şi trei activităţi de agrement. Bazându-se pe succesul Complexului Turistic Doripesco de la Vadu Roşu (Rotbav), Doripesco a mai înfiinţat două locaţii de turism: Restaurantul Casa Păstrăvarului şi Pensiunea Poiana Râşnoavei, ambele bucurându-se de un real succes în rândul turiştilor. Avantajele competitive ale acestor locaţii de turism sunt reprezentate de următoarele elemente: meniul specific pescăresc cu peşte de primă prospeţime din bălţile proprii, ambianţa extraordinară determinată de peisajul natural al lacurilor noastre, precum şi activităţile de agrement oferite turiştilor. Doripesco a introdus în circuitul turistic trei activităţi de agrement care se bucură de un real succes: pescuit sportiv, birdwatching şi vânătoare.

Din martie 2006, Doripesco a preluat în custodie complexul de lacuri de la Dumbrăviţa. Acest complex de lacuri format pe pârâul Hamaradia reuneşte anual peste 200 de specii de păsări specifice doar acestei zone şi Deltei Dunării. Diversitatea avi-faunistică şi animală a făcut ca această zonă să intre sub protecţie europeană prin clasificarea ei ca arie naturală protejată (Sit Natura 2000 şi Sit Ramsar). Supranumită „Delta din Carpaţi", aria este gestionată în colaborare cu Societatea Ornitologică Română - Sucursala Braşov.

 

Delta din Carpaţi este singura locaţie din care Doripesco aprovizionează secţia de producţie cu peşte proaspăt. Produsele Doripesco, realizate după reţete tradiţionale din Ţara Bârsei, beneficiază de materie primă de primă prospeţime provenită din mediul natural, datorită faptului că peştele pescuit se transportă viu în hidrobioane, de la ferme către secţia de procesare, ajungând în maxim 3 ore. În plus, de la recepţie şi până la obţinerea produsului finit se urmăreşte să nu se depăşească timpul de 72 ore, asigurându-se prospeţimea produsului, continuitatea şi uniformitatea calităţii, precum şi siguranţa alimentară.

Stiri

SEZONUL DE PESCUIT 2021

Rezervări Balta 4!

Detalii
Novacul Afumat din Tara Barsei - certificare IGP

Novacul Afumat din Tara Barsei, produs de Asociatia Doripesco, a primit cel mai inalt standard de calitate europeana, certificarea IGP.

Detalii

Competitii

Fishing for a Dream, 30.06-01.07.2021

Eveniment caritabil

Detalii

Pescuit

✓ Vadu Rosu

✓ Dumbravita

✓ Arini

MAI MULT »

Vanatoare

În  România, vânătoarea este percepută, de peste 50 de ani, ca o activitate facută cu masură, desfăşurată în scopul menţinerii, cu arma de vânătoare, a echilibrului în natură. Mai exact spus, în scopul menţinerii echilibrului dintre speciile de vânat prădător şi cele de vânat plantivor.

MAI MULT »

Birdwatching

✓ Prezentare

✓ Regulament

✓ Galerie foto

✓ Tarife si orar

✓ Formular de inscriere

✓ Cazare

MAI MULT »

Produse

La baza întregii activități Doripesco se află conceptul de piscicultură multifuncțională. Aceasta presupune realizarea întregului lanț comercial: producția materiei prime – producția produselor finite – comercializarea și distribuția produselor finite. 

MAI MULT »