Produse

 

Piscicultură multifuncțională:

 

La baza întregii activități Doripesco se află conceptul de piscicultură multifuncțională. Aceasta presupune realizarea întregului lanț comercial: producția materiei prime (fermele piscicole) – producția produselor finite (secția de procesare pește) – comercializarea și distribuția produselor finite (restaurantele Doripesco, magazinele proprii, rețele de distribuție tradiționale și IKA)

 

Ramura de piscicultură cuprinde:

 

-2 ferme piscicole de crap, care totalizează o suprafaţă de cca.320 ha luciu de apă;
-1 fermă de sturioni (nisetru);
-2 păstrăvării;
-secţie de procesare peşte prin intermediul căreia Doripesco oferă clienţilor produse din peşte tradiționale, după reţete de zeci de ani, atestate ca produse tradiţionale.
-6 magazine pentru comercializarea peştelui şi a preparatelor din peşte.

 

Gama de produse Delta din Carpați – Doripesco

PRODUSE TARTINABILE

                                                Salată din Icre de Crap                                                   

     

 

 

În Țara Bârsei, pe teritoriul localităţilor Dumbrăviţa, Rotbav, Măieruş şi Hălchiu s-a împământenit salata de icre preparată din icre de crap, ulei de floarea soarelui, sare şi lămâie. Doripesco păstrează tradiţia salatei de icre de crap oferind clienţilor cel mai savuros şi natural produs de pe piaţă, în segmentul său.

 

Salată din Icre Doripesco

 
 
 
 
 

Oricine știe că cel mai bun borș de pește este cel în care regăsim un amalgam al speciilor de pește. Din acest motiv, Doripesco a creat o nouă rețetă a salatei de icre, păstrând tradiția strămoșească de preparare, dar în același timp surprinzându-vă papilele gustative cu savoarea icrelor de crap, novac și sânger, fiecare aducându-și contribuția pentru un gust desăvârșit.
 

Pastă de pește de păstrăv

 
 
 
 
 
 
 

Păstrăvul, un pește atât de sănătos, a fost transformat într-o pastă extrem de gustoasă și fină, ideală pentru micul dejun, sau pentru pregătirea unor aperitive rapide și delicioase, care vă vor încânta familia și oaspeții.
 

 
 
 
 
 
 

 

Pastă de pește pescărească     

 

 

 

Un produs ce vă va răsfăța papilele gustative, datorită unei îmbinări reușite a ingredientelor. Boiaua dulce și piperul îi dau o notă ușor picantă, care vă vor trezi simțurile, mai ales dacă produsul este consumat la micul dejun.

 

PRODUSE AFUMATE

                                                    Novac Afumat din Țara Bârsei                                                                     

Denumirea „Novac Afumat din Ţara Bârsei” se referă la peştele din specia Aristichthys nobilis, prelucrat sub formă de fileuri în greutate de 100-400 grame, afumate la cald, cu rumeguş de esenţă tare (fag) pentru o aromă unică, metodă tradiţională de afumare din aria geografică „Ţara Bârsei”. Fileurile sunt de culoare de la galben-auriu cu reflexe metalice, spre cafeniu, având textură fibroasă, fără depuneri de grăsime, cu gust uşor afumat și puţin sărat.

Produsul „Novac Afumat din Țara Bârsei” este singurul produs din sectorul piscicol care se bucură de certificarea „Protecție Națională”. În plus, acest produs marca Delta din Carpați - Doripesco se află în curs de obținere a certificării IGP (Indicație Geografică Protejată).


 

Baghetă Doripesco

 

 

 

Încă din cele mai vechi timpuri, locuitorii din Ţara Bârsei obişnuiau să afume peştele pentru a-l păstra peste iarnă. Doripesco duce mai departe această tradiţie, oferindu-le clienţilor săi delicioase fileuri de sânger, afumate cu lemn de esenţă tare (fag), iar apoi învăluite în aroma şi savoarea unui amestec al condimentelor şi mirodeniilor.
 

 

Batog Afumat

 

 

 

Încă din cele mai vechi timpuri, peştele era consumat în stare proaspătă sau conservat prin sărare şi afumare, constituind o delicatesă pentru mesele festive. Batogul de novac  Doripesco respectă dorinţa consumatorului din Ardeal de prelucrare a peştelui sub formă de fileuri, suprapuse şi legate cu sfoară din loc în loc.
 

 

Pastramă Pescărească

 
 
 
 
 
 

Respectând tradiţiile străvechi, Doripesco a obţinut un preparat extrem de gustos. Carnea de fitofag este conservată la fel ca pe vremuri, prin sărare, iar apoi complimentată de un amalgam de mirodenii: piper, cimbru, boia dulce, usturoi şi bobiţe de muştar, ce-i conferă unicitate acestui produs.
 

 
 

Păstrăv Afumat

 

 

 

Crescut în fermele de la Podu-Olt și Valea Băgăţii, păstrăvul Doripesco urmează o tradiţie de preparare transmisă din tată în fiu încă din secolul al XIII-lea. Tradiţia afumării alimentelor provine de la saşii veniţi pe teritoriile transilvănene încă din 1225. Rumeguşul din lemn de fag, fiert în prealabil, conferă păstrăvului Doripesco o aromă unică.
 

Păstrăv Ardelenesc

 

 

 

 

Păstrăvul ardelenesc Doripesco urmează o tradiţie de preparare din vechi rămoşi. După o descriere a lui Heresbachi, afumarea alimentelor devenise parte din viaţa casnică a locuitorilor Ţării Bârsei.
 

Rulada Păstrăvarului

 

 

 

Specialitate Doripesco, Rulada Păstrăvarului urmează o reţetă din zona Măieruşului. Carnea de sânger şi novac sărată, condimentată şi aromată cu verdeţuri este învelită în fileuri de păstrăv fântânel şi curcubeu din fermele proprii şi afumată cu rumeguş din lemn de fag, conform tradiţiei.
 

SPECIALITATI PESCARESTI

Zacuscă din pește cu ciuperci    

                       

                                     

                   

 

 Denumirea „Novac Afumat din Ţara Bârsei” se referă la peştele din specia Aristichthys nobilis, prelucrat sub formă de fileuri în greutate de 100-400 grame, afumate la cald, cu rumeguş de esenţă tare (fag) pentru o aromă unică, metodă tradiţională de afumare din aria geografică „Ţara Bârsei”. Fileurile sunt de culoare de la galben-auriu cu reflexe metalice, spre cafeniu, având textură fibroasă, fără depuneri de grăsime, cu gust uşor afumat și puţin sărat.

           

Varză călită cu peste

 

 

Un preparat unic pe piața românească, o adevărată specialitate pescărească.  Așa cum cel mai gustos borș de pește se obține din cât mai multe specii de pește, așa și la gustul desăvârșit al acestui produs contribuie carne dulceagă a crapului, cea slabă a fitofagului și cea savuroasă a novacului. Iar pentru accentuarea gustului, se adaugă varză murată, orez, câteva legume și multă dragoste. Un preparat care vă va cuceri papilele gustative!
 

Vinegretă din pește în ulei picant

 

 

 

La așa ceva sigur nu vă așteptați. Fileul de sânger este lăsat la macerat într-un amestec de mirodenii, ulei și oțet. La final, peștele marinat este delicios, simțindu-se o combinație de gusturi: dulce-acrișor, puțin picant, iar carnea este moale și fragedă, de se topește în gură.

Ostropel din păstrăv

 
 
 
 

Bucătarii Doripesco s-au inspirat din rețetele satului românesc pentru a realiza un produs nou, diferit. Pentru a-și aduce aportul personal, carnea de pui a fost înlocuită cu cea de păstrăv, sănătoasă și dietitică, fiind marinată într-un sos delicios, picant și cu o aromă unică, dată de amalgamul de legume: morcovi, castraveți, ardei iute, măsline verzi, usturoi și speciale condimente: boia dulce, boia iute, piper mozaic. Vă recomandăm acest produs sănătos, gustos, delicios și fără conservanți!
 

Vinegretă din păstrăv

 

 

 

Carnea slabă și dulceagă a păstrăvului proaspăt scos din bazinele Doripesco, este pusă la marinat într-un sos acrișor cu vin alb și multe legume, precum: castraveți, morcovi, măsline verzi și ardei iute. După ce carnea se macerează, gustul este unic, întrucât fiecare legumă contribuie la încântarea papilelor gutative. Vestea cea mai bună vă o dau acum: produsul este 100% natural!

Sote din păstrăv cu spanac

 

 

Un produs dietetic, sănătos, dar și foarte gustos. Legumele din rețetă au fost alese pe sprânceană, pentru a da preparatului un gust aparte și un aspect deosebit: verdele spanacului a fost combinat cu roșul ardeiului și albul cepei dulcege și al cărnii fragede a păstrăvului. La final s-au adăugat și câteva condimente, pe care nu vi le putem dezvălui, rămânând secretul bucătarului. Acest preparat trebuie savurat, vizual și gustativ! Pur și simplu, delicios!

File de păstrăv în sos de măsline

 

 

 

Un produs cu iz mediteranean, fileul de păstrăv este fiert într-un delicios sos de roșii, amestecat cu măsline negre, ardei, ceapă și vin alb pentru frăgezire. Pentru o savoare aparte, bucătarii au adăugat usturoi, dar și unele condimente inedite, care vă vor surprinde: oregano, scorțișoară, cuișoare, cimbru, dar și foi de dafin.  
 

PRODUSE CONGELATE

Mititei pescărești

                                                   

               

        

 

Fie că ieșim la iarbă verde, sau la terasă, mititeii sunt consumați și apreciați de toată lumea. Mititeii pescărești sunt un produs nou, foarte bine primit de clienții Doripesco, dovadă fiind vânzările din restaurantele Doripesco, dar și cei 20000 de mititei pescărești vânduți în timpul Festivalului Pescăresc Delta din Carpați – Doripesco.
 

 
         

 

Chifteluțe pescărești Delta din Carpați – Doripesco

 

 

 

Chifteluțele gustoase,făcute din trunchi de pește provenit direct din Delta din Carpați, complimentate cu mirodenii înmiresmate, sunt date bine prin pesmet pentru a prinde la prăjire o crustă ușor crocantă. Dragi bucătari și gospodine, sfârâie uleiul?
 

 

 

 

 

Carne dezosată din pește

Utilă atât în restaurante, cât și în bucătăria oricărei gospodine, se pot obține delicioase chifteluțe și perișoare din pește. În plus, bucătarii își pot pune imaginația la bătaie pentru a inventa noi rețete.  
 

Crochete din pește

 
 
 
 

Fileuri subțiri din pește, ușor condimentate și aromate cu mirodenii, sunt gata pregătite să le aruncați într-o baie de ulei și să le serviți fie ca aperitive, fie cu o garnitură lângă ele. Sunt îndrăgite de copii, dar și de bărbați care le preferă cu o bere rece alături. În plus, bucătarii restaurantelor Doripesco le transformă în aperitive delicioase, tăvălindu-le bine printr-un strat de beșamel.
 

ALTE PRODUSE DORIPESCO

Macrou afumat  

 

 

 

Chiar dacă nu provine din Delta din Carpați, Doripesco l-a transformat într-un produs foarte gustos, care poate fi consumat  ca atare, sau sub diverse forme, spre deliciul papilelor gustative. Știați că în lumea întreagă există peste 175 de rețete care au în compoziție macroul afumat?
 

   

 

                                                        

 

Brandul Delta din Carpaţi – Doripesco este construit pe elemente care subliniază apropierea de natură: mediul natural în care trăieşte peştele cu o multiplicitate diversă de plante, animale şi păsări; aria naturală protejată (Sit Ramsar şi Sit Natura 2000); hrănirea peştelui cu cereale de cea mai bună calitate. Întreaga gamă a produselor Doripesco (atât produsele tartinabile, cât şi cele afumate) reprezintă o categorie premium, cele mai bune produse din peşte, existente pe piaţa românească. Calitatea superioară este dată în special de ingredientele folosite: materie primă prospeţimea întâi şi ingrediente naturale (lemn de fag pentru afumarea conform tradiţiei, condimente și ulei de cea mai bună calitate).

 

Doripesco nu realizează o cultură intensivă a peștelui și nu utilizează în procesul de creștere hrană granulată, ci doar cereale de cea mai bună calitate. Cele 415 ha de luciu de apă reprezintă o suprafață care asigură peștelui o creștere în mediu natural, iar hrana cu cereale completează tot acest proces de creștere astfel încât clienții noștri să se bucure de produse proaspete și naturale.
Produsele Doripesco beneficiază de materie primă prospeţimea întâi, provenită din mediul natural, datorită faptului că peștele pescuit se transportă viu, în hidrobioane, de la ferme către secția de procesare, ajungând în maxim 1 oră. În plus, de la recepție și până la obținerea produsului finit se urmărește să nu se depășească timpul de 72 ore, asigurându-se prospețimea produsului, continuitatea și uniformitatea calității și siguranței alimentare.

 

Delta din Carpati - Doripesco înseamnă și produse tradiționale din pește. Încă din cele mai vechi timpuri, una dintre ocupațiile populației din Țara Bârsei a fost și pescuitul. Peștele era consumat în stare proaspătă sau conservat prin sărare și afumare, constituind o delicatesă pentru mesele festive. Preluând rețetele aduse pe meleagurile noastre în epoca fanariotă de către rușii lipoveni, sau pe cele aduse de coloniștii de origine germanică (sașii), Doripesco a devenit prima companie producătoare de pește și produse procesate din pește care a obținut atestat de produse tradiționale. Cele șapte produse cu atestat tradiţional, realizate după reţete tradiţionale din Ţara Bârsei, sunt: Salata de Icre de Crap – Delta din Carpați Doripesco, Salata de Icre Ardelenească – Delta din Carpați Doripesco, Batog Afumat – Delta din Carpați Doripesco, Păstrăv Ardelenesc – Delta din Carpați Doripesco, Păstrăv Ardelenesc condimentat – Delta din Carpați Doripesco, Baghetă Pescărească – Delta din Carpați Doripesco și Pastramă Pescărească – Delta din Carpați Doripesco. Timis Caras-Severin Mehedinti Dolj Arad Bihor Satu Mare Maramures Suceava Botosani Iasi Vaslui Galati Tulcea Constanta Calarasi Giurgiu Teleorman Olt Brasov Dambovita Ialomita Braila Buzau Prahova Arges Valcea Gorj Hunedoara Alba Sibiu Covasna Vrancea Bacau Neamt Harghita Mures Bistrita-Nasaud Cluj Salaj Bucuresti Ilfov

Pescuit

✓ Vadu Rosu

✓ Dumbravita

✓ Arini

MAI MULT »

Vanatoare

În  România, vânătoarea este percepută, de peste 50 de ani, ca o activitate facută cu masură, desfăşurată în scopul menţinerii, cu arma de vânătoare, a echilibrului în natură. Mai exact spus, în scopul menţinerii echilibrului dintre speciile de vânat prădător şi cele de vânat plantivor.

MAI MULT »

Birdwatching

✓ Prezentare

✓ Regulament

✓ Galerie foto

✓ Tarife si orar

✓ Formular de inscriere

✓ Cazare

MAI MULT »

Produse

La baza întregii activități Doripesco se află conceptul de piscicultură multifuncțională. Aceasta presupune realizarea întregului lanț comercial: producția materiei prime – producția produselor finite – comercializarea și distribuția produselor finite. 

MAI MULT »