deltadincarpati
Produse tradiționale din pește

Produse tradiționale din pește

Prin produsele pe care le realizăm, dorim să continuăm tradiţiile strămoşeşti. Astfel, 7 dintre produsele Doripesco sunt atestate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ca produse tradiţionale din peşte:

Salată de Icre de Crap – Delta din Carpați Doripesco: în Țara Bârsei, pe teritoriul localităţilor Dumbrăviţa, Rotbav, Măieruş şi Hălchiu s-a împământenit salata de icre preparată din icre de crap, ulei de floarea soarelui, sare şi lămâie. Doripesco păstrează tradiţia salatei de icre de crap oferind clienţilor cel mai savuros şi natural produs de pe piaţă, în segmentul său.

Salată de Icre Ardelenească – Delta din Carpați Doripesco: este recunoscut faptul că cel mai bun borș de pește este cel în care regăsim un amalgam al speciilor de pește. Din acest motiv, Doripesco a creat o nouă rețetă a salatei de icre, păstrând tradiția strămoșească de preparare, dar în același timp surprinzându-vă papilele gustative cu savoarea icrelor de crap, novac și crap argintiu, fiecare aducându-și contribuția pentru un gust desăvârșit.

Batog Afumat – Delta din Carpați Doripesco: încă din cele mai vechi timpuri, peştele era consumat în stare proaspătă sau conservat prin sărare şi afumare, constituind o delicatesă pentru mesele festive. Batogul de novac Doripesco respectă dorinţa consumatorului din Ardeal de prelucrare a peştelui sub formă de fileuri, suprapuse şi legate cu sfoară din loc în loc.

Păstrăv Ardelenesc – Delta din Carpați Doripesco: crescut în ferma de la Valea Băgăţii, păstrăvul urmează o tradiţie de preparare transmisă din tată în fiu încă din secolul al VI-lea. Tradiţia afumării alimentelor provine de la saşii veniţi pe aceste teritorii încă din 1225. Jarul din rumeguş de lemn de fag, fiert în prealabil, la care se adaugă frunze de ţelină conferă păstrăvului Doripesco o aromă unică.

Păstrăv Ardelenesc condimentat – Delta din Carpați Doripesco: păstrăvul ardelenesc Doripesco urmează o tradiţie de preparare din vechi strămoşi. După o descriere a lui Heresbachi, afumarea alimentelor devenise parte din viaţa casnică a locuitorilor Ţării Bârsei.

Baghetă Pescărească – Delta din Carpați Doripesco: locuitorii din Ţara Bârsei obişnuiau să afume peştele pentru a-l păstra peste iarnă. Doripesco duce mai departe această tradiţie, oferindu-le clienţilor săi delicioase fileuri de sânger, afumate cu lemn de esenţă tare (fag), iar apoi învăluite în aroma şi savoarea unui amestec al condimentelor şi mirodeniilor.

Pastramă Pescărească – Delta din Carpați Doripesco: respectând tradiţiile străvechi, Doripesco a obţinut un preparat extrem de gustos. Carnea de fitofag este conservată la fel ca pe vremuri, prin sărare, iar apoi complimentată de un amalgam de mirodenii: piper, cimbru, boia dulce, usturoi şi bobiţe de muştar, ce-i conferă unicitate acestui produs tradiţional.

deltadincarpati
Doripesco S.A.
Str. Bisericii nr. 224
Loc. Halchiu
Jud. Brasov - Romania
Contact