deltadincarpati

Delta din Carpați
Birdwatching

Birdwatching-ul este o activitate de recreere şi relaxare des întâlnită în Occident, dar care începe timid să-şi facă simţită prezenţa şi în ţara noastră.

Doripesco vă invită la Dumbrăviţa, în Delta din Carpaţi, aşa cum bine a fost numită, datorită faptului că aici se găsesc peste 200 specii de păsări, unele dintre ele fiind incluse în directivele şi convenţiile internaţionale privind protecţia faunei: buhaiul de baltă, stârcul roşu, raţa roşie, cârstelul de câmp, etc.

Pentru câteva specii, este zona cu cele mai mari efective observate în Transilvania (barza neagră, egreta mare, gârliţa mare, călifarul alb, chirighiţa neagră).

Complexul Piscicol Dumbrăviţa - Arie de Protecţie Specială Avifaunistică, Sit Ramsar - se află în depresiunea Bârsei, judeţul Braşov, la 25 km N de Municipiul Braşov, pe DN 1, care leagă Braşovul de Sibiu, spre comuna Dumbrăviţa.

Acesta cuprinde un lac de acumulare şi un sistem de eleştee piscicole, care totalizează 414 ha. Pe lângă luciul de apă, cuprinde vegetaţie emersă şi acvatică (stuf, papură, rogoz, etc.) pe malul vestic al lacului şi pe unele eleştee (60 ha), pâlcuri de salcie, fâneţe, păşuni, etc.


TAXĂ BIRDWATCHING

Taxă: 50 RON
Accesul este permis doar cu programare și pentru grupuri de minim 5 persoane.
Grupul va fi însoțit de un ghid Doripesco.
Programările vor fi făcute telefonic: 0720 360 236 sau pe office@doripesco.ro
deltadincarpati
deltadincarpati
Doripesco S.A.
Str. Bisericii nr. 224
Loc. Halchiu
Jud. Brasov - Romania
Contact