Protecție Națională pentru Novacul Afumat din Țara Bârsei
Novacul este un pește prelucrat sub formă de fileuri, afumate la cald cu rumeguș de esenţă tare (fag) pentru o aromă unică, metodă tradițională de afumare din aria geografică „Țara Bârsei”. Fileurile sunt de culoare de la galben-auriu cu reflexe metalice, spre cafeniu, având textură fibroasă, fără depuneri de grăsime, cu gust ușor afumat și puțin sărat.
Produsul „Novac Afumat din Țara Bârsei” este singurul produs din sectorul piscicol care se bucură de certificarea „Protecție Națională”. În plus, acest produs marca Delta din Carpați-Doripesco se află în curs de obținere a certificării IGP (Indicație Geografică Protejată).
Produsul „Novac Afumat din Țara Bârsei” este singurul produs din sectorul piscicol care se bucură de certificarea „Protecție Națională”. În plus, acest produs marca Delta din Carpați-Doripesco se află în curs de obținere a certificării IGP (Indicație Geografică Protejată).