Forum

Spune-ti parerea pe forumul nostru Pescuit si Vanatoare

Intra in forum

Blog

Vezi ultimele stiri despre Pescuit si Vanatoare

Vezi blogul nostru

Birdwatching

 

 

 

Birdwatching-ul este o activitate de recreere şi relaxare des întâlnită în Occident, dar care începe timid să-şi facă simţită prezenţa şi în ţara noastră.

 

Doripesco vă invită la Dumbrăviţa, în Delta din Carpaţi, aşa cum bine a fost numită, datorită faptului că aici se găsesc peste 200 specii de păsări, unele dintre ele fiind incluse în directivele şi convenţiile internaţionale privind protecţia faunei: buhaiul de baltă, stârcul roşu, raţa roşie, cârstelul de câmp, etc.  
 


Pentru câteva specii, este zona cu cele mai mari efective observate în Transilvania (barza neagră, egreta mare, gârliţa mare, călifarul alb, chirighiţa neagră).Complexul Piscicol Dumbrăviţa - Arie de Protecţie Specială Avifaunistică, Sit Ramsar - se află în depresiunea Bârsei, judeţul Braşov, la 25 km N de Municipiul Braşov, pe DN 1, care leagă Braşovul de Sibiu, spre comuna Dumbrăviţa.
 


Acesta cuprinde un lac de acumulare şi un sistem de eleştee piscicole, care totalizează 414 ha. Pe lângă luciul de apă, cuprinde vegetaţie emersă şi acvatică (stuf, papură, rogoz, etc.) pe malul vestic al lacului şi pe unele eleştee (60 ha), pâlcuri de salcie, fâneţe, păşuni, etc.

 

 

 

Galerie foto:

Evenimente »

Pescuit

✓ Vadu Rosu

✓ Dumbravita

✓ Arini

MAI MULT »

Vanatoare

În  România, vânătoarea este percepută, de peste 50 de ani, ca o activitate facută cu masură, desfăşurată în scopul menţinerii, cu arma de vânătoare, a echilibrului în natură. Mai exact spus, în scopul menţinerii echilibrului dintre speciile de vânat prădător şi cele de vânat plantivor.

MAI MULT »

Birdwatching

✓ Prezentare

✓ Regulament

✓ Galerie foto

✓ Tarife si orar

✓ Formular de inscriere

✓ Cazare

MAI MULT »

Produse

La baza întregii activități Doripesco se află conceptul de piscicultură multifuncțională. Aceasta presupune realizarea întregului lanț comercial: producția materiei prime – producția produselor finite – comercializarea și distribuția produselor finite. 

MAI MULT »