Promo

Produse traditionale din peste
www.dordepeste.ro
Complex Turistic Doripesco

Specific pescaresc

www.specific-pescaresc.ro
Pensiunea Poiana Rasnoavei

Relaxare cu stil la Doripesco

www.poiana-rasnoavei.ro
Restaurant Casa Pastravarului

Aici veti gasi patria pastravului

www.casa-pastravarului.ro

Forum

Spune-ti parerea pe forumul nostru Pescuit si Vanatoare

Intra in forum

Blog

Vezi ultimele stiri despre Pescuit si Vanatoare

Vezi blogul nostru

Bine ați venit!

Trei activităţi pentru relaxare şi agrement

 

În această agitaţie cotidiană, pentru a ne delecta şi uita de problemele zilnice, dar şi pentru a avea o viaţă cât mai sănătoasă, este foarte important să ne bucurăm de natură şi tot ceea ce înseamnă ea. De multe ori, spaţiul în care trăim ne reprezintă şi ne influenţează. Ce poate fi mai odihnitor şi relaxant decât o ieşire în natură cu prietenii sau familia? 

Doripesco vă propune trei tipuri de activităţi, care vă vor prinde bine indiferent de vârstă. 

PESCUIT

Pescuitul a fost practicat de om din cele mai vechi timpuri, pentru a-i asigura o bună parte din hrană. Cu timpul, lucrurile au evoluat, iar pescuitul nu mai reprezintă o necesitate, o modalitate de supravieţuire, transformându-se într-un hobby, ba chiar o metodă de recreere. În mitologia greacă, Poseidon reprezintă protectorul marinarilor, dar şi al pescarilor.       

Lucrurile au evoluat, s-au modificat uneltele, trecându-se de la suliţe la plase şi aparaturi ultra moderne. Pescuitul sportiv s-a dezvoltat destul de bine şi destul de repede, din cauza pasiunii oamenilor şi obsesiei de perfecţionare şi demonstrare a abilităţilor de pescar. 

VÂNĂTOARE

La fel ca şi pescuitul, vânătoarea a constituit un mijloc de existenţă, înainte ca omul să crească animale şi să cultive plante. Piatra şlefuită, oasele animalelor mari, arcul şi săgeata au evoluat mai apoi la săbii, săgeţi cu vârf metalic, lănci. Din momentul apariţiei prafului de puşcă şi implicit a armelor de foc, vânătoarea a evoluat, iar principalul scop al acesteia a fost înlocuit de alte perspective ale omului-vânător.

Obiceiurile şi tradiţiile vânătoreşti s-au intersectat mereu cu cele religioase. Oricine a auzit de ofrandele şi procesiunile religioase dedicate zeilor protectori ai vânătoarei şi vânătorilor. Trebuie amintit Artemis (la greci), dar şi Diana (la romani) – zeităţi respectate şi venerate deopotrivă. În jurul Sf. Eustatiu, protector al vânătorii, s-a format o altă legendă, întrucât i s-a arătat un cerb care avea o cruce între coarne. Sf. Eustatiu, în acele vremuri fiind soldat sub comanda lui Traian, a interpretat mesajul cerbului cu cruce ca reprezentând cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, s-a creştinat şi a devenit Sfânt protector al vânătorii. 

Vânătoarea a devenit în timp o meserie pentru unii şi hobby pentru alţii, fiind considerată un sport, dar şi activitate de agrement şi relaxare. Vânătoarea trebuie să fie mereu un act de responsabilitate, scopul fiind reprezentat de conservarea biodiversităţii.

BIRDWATCHING

Vânătoarea s-a regăsit şi în artă, începând cu picturile rupestre şi continuând cu multiplele opere de artă din perioada evului mediu şi culminând cu fotografia din ziua de azi. 

Fenomenul este puternic dezvoltat în Occident, dar în ultimii ani a început să îşi facă timid apariţia şi în peisajul turistic autohton. Termenul se referă la observarea şi studierea păsărilor sălbatice cu ochiul liber sau cu ajutorul aparaturii performate de genul: binoclurilor, ocheanelor, lunetelor şi aparatelor foto profesioniste. 

Spre deosebire de ornitologi, care studiază păsările din considerente pur ştiinţifice şi de cercetare, birdwatcher-ii desfăşoară, mai degrabă, activităţi recreaţionale, relaxante care au la mijloc o serioasă componentă socială. Birdwatching-ul reprezintă o combinaţie de sport, relaxare şi drumeţii în natură, totul grefat pe un suport ecologist.

Pescuit sportiv, vanatoare in Romania, preparate din peste, birdwatching, restaurante pescaresti, balti de pescuit in Brasov 

Stiri

SEZONUL DE PESCUIT 2021

Rezervări Balta 4!

Detalii
Novacul Afumat din Tara Barsei - certificare IGP

Novacul Afumat din Tara Barsei, produs de Asociatia Doripesco, a primit cel mai inalt standard de calitate europeana, certificarea IGP.

Detalii

Competitii

Fishing for a Dream, 30.06-01.07.2021

Eveniment caritabil

Detalii

Pescuit

✓ Vadu Rosu

✓ Dumbravita

✓ Arini

MAI MULT »

Vanatoare

În  România, vânătoarea este percepută, de peste 50 de ani, ca o activitate facută cu masură, desfăşurată în scopul menţinerii, cu arma de vânătoare, a echilibrului în natură. Mai exact spus, în scopul menţinerii echilibrului dintre speciile de vânat prădător şi cele de vânat plantivor.

MAI MULT »

Birdwatching

✓ Prezentare

✓ Regulament

✓ Galerie foto

✓ Tarife si orar

✓ Formular de inscriere

✓ Cazare

MAI MULT »

Produse

La baza întregii activități Doripesco se află conceptul de piscicultură multifuncțională. Aceasta presupune realizarea întregului lanț comercial: producția materiei prime – producția produselor finite – comercializarea și distribuția produselor finite. 

MAI MULT »