deltadincarpati
"Doripesco este o afacere de familie dezvoltată cu pasiune și devotament, cu dragoste pentru profesiune și respect pentru natură. Ne-am străduit și am reușit cu succes să îmbinăm producția de pește cu turismul de profil (pescuitul sportiv, birdwatchingul). Datorită începuturilor, creșterea și prelucrarea peștilor reprezintă partea sentimentală a afacerii. În timp, am reușit să ne extindem aria de activitate a companiei spre alte activități cum ar fi turismul, construcțiile, producția de betoane.”
(Dorin Crizbășan – Director General)

Arie naturală protejată
Delta din Carpați

Delta din Carpaţi - Doripesco înseamnă în primul rând armonia naturii. Peștele trăiește în mediu natural controlat, cu vegetație acvatică, stuf, păsări și animale de apă, Delta din Carpaţieste arie naturală protejată, sit Natura 2000 și Sit Ramsar. Această arie are 415 ha de apă, stufăriș, canale, pâraie, mlaștini, pajiști umede și inundabile şi este încă singurul Sit Ramsar din Regiunea 7 Centru.

Aici s-au identificat peste 200 specii de păsări sălbatice, dintre care unele protejate, incluse în convenții și directive internaţionale (Convenţia de la Berna, Directiva Păsări a UE), precum: stârcul pitic, stârcul roşu, barza neagră, rața roșie, eretele de stuf, crestețul pestriţ,cristelul de câmp etc. Câteva dintre ele au cele mai numeroase populații cuibăritoare din centrul țării (stârcul roșu, eretele de stuf) iar altele poposese aici în migrație în număr mare pentru Transilvania (egreta mare, barza neagră, gârlița mare, chirighiţa neagră etc.). De asemenea, pe perioada unui an, numărul de exemplare ale păsărilor de apă depășește cifra de 20.000, îndeplinindu-se astfel un al criteriu important de desemnare a zonelor umede de importanță internațională.

Delta din Carpaţi - Doripesco înseamnă, în al doilea rând, pește creseut în mediu natural controlat și hrănit cu cereale de cea mai bună calitate. Doripesco nu realizează o cultură intensivăa peștelui și nu utilizează în procesul de creștere hrană granulată, ci doar cereale de cea mai bună calitate. Cele 415 ha de luciu de apă reprezintă o suprafaţă care asigură peștelui o creștere în mediu natural iar hrana cu cereale completează tot acest proces de creştere astfel încât clienții noștri să se bucure de produse proaspete și naturale.

Delta din Carpaţi - Doripesco înseamnă, în al treilea rând, peşte de primă prospeţi Produsele Doripesco beneficiază de materie primă prospeţimea întâi, provenită din mediul natural, datorită faptului că peștele pescuit se transportă viu, în hidrobioane, de la ferme către secţia de procesare, ajungând în maxim 3 ore. În plus, de la recepție și până la obţinerea produsului finit se urmărește să nu se depășească timpul de 72 ore, asigurându-se prospețimea produsului, continuitatea și uniformitatea calităţii și siguranței alimentare.

Delta din Carpaţi - Doripesco înseamnă, în al patrulea rând, produse tradiționale din peşte. Încă din cele mai vechi timpuri, una dintre ocupațiile populaţiei din Țara Bârsei a fost și pescuitul. Peștele era consumat în stare proaspătă sau conservat prin sărare și afiumare, constituind o delicatesă pentru mesele festive. Preluând rețetele aduse pe meleagurile noastre în epoca fanariotă de rușii lipoveni, sau pe cele aduse de coloniştii de origine germanică (sașii), Doripesco a devenit prima companie producătoare de peşte și produse procesate din pește care are atestat de produse tradiţionale.

Produse cu atestat tradițional, realizate după reţete tradiționale:
deltadincarpati
Doripesco S.A.
Str. Bisericii nr. 224
Loc. Halchiu
Jud. Brasov - Romania
Contact